Helende Energie Delft ~ Sjamanisme, Reiki en Seichem
"Het bewust worden van jezelf om te zijn wie je werkelijk bent"
Reiki tennis


Reiki tennis is een spel dat twee of meer personen kunnen spelen om de gevoeligheid voor Reiki energie te ontwikkelen. Het is een variatie op de traditionele Reiki cirkel, maar dan op afstand. Het is een uitstekende manier om gevoeligheid te verhogen.
Om het spel te spelen, start je met je partner als bij de Reiki cirkel. Houd de palm van je linkerhand omhoog en de palm van je rechterhand naar beneden. Laat je partner tegenover je gaan staan of zitten en zijn handpalmen op die van jou plaatsen.


1. Beide spelers maken verbinding met de Reiki energie door een voor een de symbolen te visualiseren, net zolang tot beiden de energie zeer sterk voelen. Visualiseer dat er wortels gevormd worden die de aarde in gaan en voel je geaard (zorg dat je geaard blijft, want anders kun je duizelig worden!).


2. Een persoon begint het spel door het sturen van een energiepuls uit zijn rechterhand naar de linkerhand van de ander. De ontvangende persoon moet ervoor zorgen dat de energiepuls door zijn arm, via de schouders, door de andere arm in de andere hand terechtkomt. De ontvangende persoon moet proberen de energie waarmee zij verbonden zijn qua grootte en kracht te doen toenemen. Dit gebeurt door middel van visualisatie en wilskracht.


3. Met iedere doorgang versterk je de grootte en de kracht van de puls. Ga door met dit proces van heen en weer sturen.


4. Wanneer de puls sterk aanvoelt, verwijder je de handpalmen een paar centimeter van elkaar. Stop niet met het sturen van de pulsen. Ga door met heen en weer sturen.


5. Laat de handen steeds verder uit elkaar gaan. Draai op een gegeven moment de handpalmen in de richting van die van je partner. Ga nog steeds verder uit elkaar, totdat je het heen en weer speelt vanuit beide zijden van de kamer.


6. Een andere variatie is dit te proberen op grote afstand, maar maak dan wel gebruik van een telefoon of een chatprogramma om contact te maken. Start het spel op de gebruikelijke manier, voeg alleen dan ook het Usui afstandsymbool toe, vlak voor het versturen van de pulsen.

7. Wanneer je klaar bent, kun je de energie sturen naar iemand die het nodig heeft. Ook kun je het de aarde in sturen of zelf gebruiken voor je eigen heling.