Helende Energie Delft ~ Sjamanisme, Reiki en Seichem
"Het bewust worden van jezelf om te zijn wie je werkelijk bent"
Iedere dag een kleur


Wit
Wit hoort bij maandag en bevat alle andere kleuren. Het is de kleur van de Maan, goddelijkheid, onbeperkte levenskracht en mogelijkheden. Wit neemt geen warmte op en straalt geen warmte uit. Wit wordt in verband gelegd met de zon. Over het algemeen wordt deze kleur gebruikt bij maanrituelen. In de medische wereld gebruikt men overvloedig wit, want dit kleur is smetteloos. In de magie staat wit voor, pure zuiverheid, licht, vitaliteit, waarheid, levenkracht, en energie.
Wit is geschikt Om een nieuwe begin te starten.
Om kwade geesten te verjagen. Een heldere visie te krijgen.
Originele ideeën te bekomen. Emotionele harmonie.
Reiniging.


Zwart
Zwart is de tegenpool van wit en hoort bij zaterdag. Het is de kleur van Saturnus, de planeet van de Griekse God van de dood, en de beperkingen die hij kreeg toen hij werd onttroond door zijn zoon Zeus. Dit kleur staat ook voor wraak en is zeker niet geschikt voor pessimistische mensen. Het is de kleur van de dood, maar ook van de wedergeboorte. In tegenstelling tot wit, neemt zwart wel warmte op en geeft ze even snel weer af.
In de magie is zwart de kleur van het einde, dat het zaad van een nieuw begin in zich draagt en ook de grenzen van het veleden aangeeft. Zwart betekent ook levenloosheid en wordt meestal als rouwkledij gedragen. In de magie staat zwart voor, duisternis, macht, uitdrijving, verlies, negativiteit, kwaad, een einde of een nieuw begin.
Zwart is geschikt Schuld of spijt verdrijven.
Contact met de doden. Een vloek doorbreken.
Bescherming.


Rood
Rood is een magische kleur en hoort bij dinsdag. Het is een kleur die wordt geassocieerd met strijd, omdat Mars, de planeet die is genoemd naar de Romeinse God van de oorlog, een matrode gloed heeft. Rood heeft het meeste effect op de mens en trekt zo sterk de aandacht, dat het nagenoeg over de ganse wereld wordt gebruikt als signaalkleur.
In China werden varkensstaarten van salie vervlochten met rode draden om duivelse invloeden te weren. In de middeleeuwen was rood het kleur van de zonde en het kwaad. Vandaag staat rood voor liefde, warmte en een intens genot. In de magie staat rood voor, bloed, liefde, passie, vuur, succes, kracht, fysieke energie en macht.
Rood is geschikt om moeilijkheden overwinnen.
Liefde aantrekken. Verbannen van negatieve gevoelens.
Veranderingen en moed. Succes.
Lichamelijke kracht.


Oranje
Oranje is een mengeling van rood en geel en hoort bij woensdag. Het is de kleur van de planneet Mercurius en staat symbool voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde. Dit zonnige kleur zorgt voor een overdadige opbrengst van de vruchten der aarde. Denk maar eens aan de sinaasappelboom. Deze geven elk jaar een enorme oogst en bruiden dragen traditioneel, de witte bloesems ervan als symbool van vruchtbaarheid.
In de magie wordt oranje gebruikt om energie, kracht en geluk naar zich toe te brengen en staat voor, juiste balans, aantrekkingskracht, levenskracht, geluk, energie en vruchtbaarheid.
Oranje is geschikt om geluk aan te trekken.
Genezing. Vruchtbaarheid.
Vitaliteit.


Geel
Zuiver geel is moeilijk te vinden en hoort bij Zondag. Het is een merkwaardig kleur en wordt meestal het kleur van jaloezie en verraad genoemd. Geel is ook de kleur van de geest en de communicatie. Door zijn dubbelzinnigheid wordt hij daarom geassocieerd met Mercurius, de planeet die genoemd is naar de Romeinse boodschapper van de Goden en die tevens de God was van de geneeskunde, dieven en onbetrouwbare mensen. In de magie gebruikt men dit kleur om positieve veranderingen aan te brengen in de loopbaan en is ook het spirituele kleur van het Boeddhisme.
In de magie staat geel voor, wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en de geest.
Geel is geschikt voor het stimuleren van de geest.
Bescherming. Aantrekken van succes.
Verkrijgen van wijsheid. Negatieve invloeden verbannen.


Groen
Groen is het kleur van de natuur en de groei. Dit kleur hoort bij vrijdag en wordt geassocieerd met de planeet Venus. Deze planeet werd genoemd naar de Romeinse Godin van de liefde zodat groen ook wel eens het kleur van de liefde en overspel wordt genoemd. Het is een rustgevende kleur en brengt een kalmerende invloed op lichaam en geest. Groen staat voor veiligheid en verkeerslichten signaliseren inderdaad een groene kleur als de kust veilig is. Voor moslims is groen de kleur van de oase en in de magie staat groen voor, de natuur, groei, welvaart, feeën, vruchtbaarheid, emoties en liefde.
Groen is geschikt voor genezing en emoties.
Vinden van de liefde. Vruchtbaarheid stimuleren.
Welvaart en vernieuwing. Intelligentie en inzicht creëren.


Blauw
Blauw is de kleur van onze hemel, moeder aarde en tevens ook het kleur van Jupiter, de planeet die genoemd is naar de Romeinse oppergod. Het is de kleur van de adel en hoort bij donderdag.
Blauw is geschikt voor meditatie en karma.
Creativiteit en een gunstige loopbaan. Creëren van vertrouwen.
Wegnemen van depressie. Reinigen van de ziel.


Paars
Paars is een geheimzinnig kleur en tevens diep naar binnen gekeerd, net zoals Saturnus. Dit koninklijke kleur hoort dan ook bij zaterdag. Priesters dragen paars tijdens een begrafenis-ceremonie en wordt gekoppeld aan de oude Egyptische God Osiris. Paars is een samensmelting van rood en blauw en wordt veel gebruikt in de magie om verbindingen te krijgen met de hogere dimenties. In de magie staat paars voor, psychische ontwikkeling, intuïtie, wijsheid, kracht en onafhankelijkheid.
Paars is geschikt om op geestelijk niveau te komen. Inspiratie te krijgen.
Ontwikkeling van de geest. Spirituele kracht
Zesde zintuig te stimuleren;
Verkrijgen van wijsheid.


Bruin
Bruin is de natuurlijke kleur van moeder aarde en symboliseert de kracht van het doorzettingsvermogen. Het is het kleur van de aardegeesten en bevordert de besluitvaardigheid. Bruin is een beschermend en wijs kleur. In de magie staat bruin voor, oude mensen, bloedverwanten, huis en haard, dieren, gunsten, telepathische krachten, concentratievermogen financiële zaken, succes en bezittingen.
Bruin is geschikt voor samensmelting met de natuur.
Doorzetting creëren. Bescherming.
Financieel inzicht. Zuivering.
Zekerheid.


Roze
Roze is een zachte kleur en hoort bij Vrijdag en Venus. Het is een sprookjeskleur en daarom hebben veel gezinnen dan ook een kinderkamer met een roze interieur. Roze is prima geschikt voor baby's en kinderen, want dit kleur is zo liefdevol en harmonieus dat het voor een rustige slaap kan zorgen. In de magie wordt roze meestal gebruikt voor verzoeningen en staat voor, liefde, vriendschap, innerlijke, vrede, eer, geduld, kinderen en gezin.
Roze is geschikt voor innerlijke harmonie.
Rustige slaap. Emotionele genezing.
Verzoening. Spirituele liefde.


Grijs
Grijs is het kleur van de geheimhouding en de kleur van Saturnus. Dit kleur hoort bij zaterdag en neutraliseert alle negatieve gevoelens, gedachten en invloeden van buiten af. Grijs is veelzijdig want hij kan confrontaties vermijden, geheimen bewaren en in de magie biedt hij bescherming tegen psychische aanvallen; In de magie staat grijs voor, onzichtbaarheid, bescherming, compromis, geheimen, flexibiliteit, dromen, intuïtie en vrouwelijke kracht
Grijs is geschikt voor het vermijden van confrontaties.
Bescherming tegen psychische aanvallen. Kracht.
Gunstige compromis. Geheimhouding.


Zilver
Zilver heeft verborgen capaciteiten en hoort bij maandag. Het is de kleur van de maan en zijn maangodinnen, Isis, Selena, en Diana. In de magie wordt zilver veel gebruikt voor nachtelijke rituelen omdat zilver tijdens het ritueel snel inzicht geeft en plotselinge visioenen helder maakt. In de magie staat zilver voor, dromen, capaciteit, intuïtie en geheime wensen.
Zilver is geschikt voor diepe reflectie en liefde.
Visioenen verhelderen. Inzicht bevorderen.
Ontcijferen van dromen.


Goud
Goud wordt geassocieerd met rijkdom en het is de belangrijkste kleur van de zon en haar Goden. Het is een zeer krachtig kleur met een duidelijke richting. Zondag en de planeet Mercurius behoren bij goud en in de magie staat hij voor ambities op lange termijn, mannelijke kracht, voorspoed, promotie, gezondheid, beroemdheid, succes, fortuin, waardering, veiligheid, humor, erkenning, hebzucht, zonnig en een lang leven
Goud is geschikt om rust te creëren.
Bevorderen van een succes en ambities.
Faam en fortuin aan te trekken.
Bescherming van negatieve krachten.
Verwezenlijking van dromen.